Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kontynuując przygotowania do świąt, dzisiejszego dnia uczniowie szkoły postanowili przygotować własnoręcznie bożonarodzeniowe ciasteczka na choinkę. Pod czujnym okiem pani Kasi i Pauliny ugniatali ciasto, wycinali świąteczne wzory i dekorowali je lukrem, cukierkami i migdałami. Pracowali bardzo ciężko, ale efekt ich starań jest imponujący. Piękne, kolorowe ciasteczka zawisną jutro na szkolnej choince.

Dla zainteresowanych podajemy przepis:
  • 2 kubki mąki
  • kubek cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1/2 kostki masła

W/w składniki zagniatamy na stolnicy. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy ciasto na stolnicy i wycinamy foremkami różne kształty. Pieczemy w temperaturze 190°C około 20 min.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player